A Reiki Mester olyan személy, aki rendelkezik mindazon tudással és képességgel, ami a Reiki ismereteinek és képességeinek Usui tanításai alapján a továbbadásához szükséges.

Komolyan veszi hivatását, elkötelezettséget és felelősséget érez a reiki ügye iránt.

Tisztában van vele, hogy életvitele, cselekedetei, kijelentései, és gondolkodásmódja példaként szolgál tanítványai, más reikisek és általában a környezetében élő emberek előtt.

A továbblépés a következõ fokozatra akkor történhet meg, ha:

  • -letelt legalább a minimális kivárási idõ,
  • -a mester úgy látja, hogy a jelölt kellõen érett,
  • -a jelölt úgy látja, hogy sikerült felkészülnie.

A mesterré válás hosszas folyamat eredménye:

A jelölt ennek során sajátítja el mindazt, ami ehhez szükséges, és idõt ad arra, hogy személyiségében bekövetkezzenek a szükséges változások. A jelölt jelzi ez irányú szándékát olyan mesternél, akiben megbízik, el tudja fogadni tanácsait és irányítását. Amennyiben a mester látja a jelöltben a lehetõséget, hogy irányítása mellett az elsajátítsa a szükséges ismereteket és kialakuljanak benne a szükséges tulajdonságok, elfogadja tanítványának.

A képzési folyamatból két nevezetes esemény emelkedik ki:

Az első a III/A avatás, amely során a jelölt megkapja azt a beavatást, amely majd szükséges a mesteri hivatáshoz.

A másik a Mesteravatás, amely során a jelölt megismeri a mester szimbólumot, az avatási technikákat, és ismételten beavatást kap.

A többi ismeretet és képességet a jelölt folyamatosan, a mesterrel való kapcsolattartás során illetve önállóan sajátítja el.

Az avatás után a hatékonyság érdekében ajánlott a 3×21 napos diétát megtartani.

 

Jelentkezés a tanfolyamra: ITT